Duidelijkheid in schenken. Rust voor de toekomst.
Leven geeft ook verantwoordelijkheid.
Door de welvaart van de laatste decennia behoort Nederland tot een van de rijkste landen ter wereld en dat geldt ook voor haar inwoners. Steeds meer mensen hebben bezit in de zin van eigen huizen, soms ook een vakantiehuis er bij. Geld op de bank, wel of niet belegd en sommige hebben zelfs crypto’s. Over het algemeen heeft men meerdere auto’s, veel goederen van waarde, sieraden en horloges, maar ook verzamelingen van postzegels tot munten. Nederlanders zijn verzamelaars en zijn zuinig op hun spullen.
Was het vroeger zo, dat vooral de oudere generatie de zogenaamde schaapjes op het droge hadden? Tegenwoordig is er ook bij de jongere generatie al sprake van eigen bezit, in de zin van een huis, auto, een goed inkomen en een bijbehorend bestedingspatroon.
Later?
Wat opvalt is dat veel mensen vrijwel niet aan later denken en ook niet aan de consequentie van later. Immers, later is later.
“Wie dan leeft, wie dan zorgt”, is zo’n uitspraak die je vaak hoort.
En eigenlijk is dat meteen ook het probleem, van ‘wie’ dan zorgt. Want wie is die wie? Wie zorgt er dan?
Daarvoor tracht Schenkingswijzer handreikingen te doen ten aanzien van het bewustzijn en de verantwoordelijkheid van het leven. Om die zorgen weg te nemen, voor nu en in de toekomst.
Missie
Helderheid scheppen in de chaos
Schenkingswijzer wil in een behoefte voorzien ten aanzien van een schenking doen in de ruimste zin van het woord.
Er zijn veel partijen die zich het onderwerp ’Schenkingen’ toe-eigenen.
Vrijwel altijd met een specifiek doel. Banken voor vermogensbeheer en in het kielzog schenkingen. Geven aan het Goede doel of schenken, maar zij azen ook op executeur testamentairschap.
Ook de Belastingdienst doet een duit in het zakje, in de zin dat zij informatie verschaffen op veel onderwerpen die te maken hebben met schenken, maar ook met overlijden.
Daarnaast zijn er ook veel professionals die diensten aanbieden die in een bepaalde context iets te maken hebben met schenken, erfenissen en nalatenschappen, zoals belastingadviseurs, fiscalisten, juristen, notarissen, pensioenadviseurs, ook makelaars en nog vele meer…
Schenkingswijzer tracht voor cliënt orde in de chaos van het aanbod van belanghebbende te brengen. Er is veel te vinden op het internet over deze onderwerpen.
Naast vele lange verhalen en goedbedoelde adviezen, ontbreekt het vaak aan een simpel uitleg of directe persoonlijke hulp.
Dus ons motto: “Naast raad, ook daad!”